Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Consultanta
CONSULTANTA aferenta constructiilor( proiectare,construire,conservare,renovare ) si instalatiilor bio-ecologice este "pro bono publico" ,adica voluntara si gratuita.
Scopul declarat al acestei abordari este incurajarea si ajutorarea a cat mai multor oameni sa gandeasca si sa actioneze intr-un mod bio-ecologic ,atunci cand isi pun problema proiectarii si construirii, renovarii, conservarii unei case si a instalatiilor aferente.
In mod normal consultanta poate fi generala dar mai ales aplicata.
Avand in vedere ca ramura bio-ecoconstructiilor este relativ noua, exista putin specialisti in consultanta ecoconstructiilor,dar mai ales a bioconstructiilor.
De aceea consideram consilierea noastra cu atat mai importanta , mai ales ca este gratuita si solicitantul nu are decat de castigat pe mai multe planuri.
Pentru a avea o consultanta cat mai exacta si corecta este necesara,in mod normal, o deplasare la fata locului ,pentru a vedea locatia exacta si a determina in cunostinta de cauza ce se preteaza cel mai bine acelei pozitii, care , de fiecare data este unica in caracteristicile ei.
Cu alte cuvinte ,trebuie tinut cont ,inainte de toate , de ceea ce cu mult timp in urma , era numit ` genius loci` , spiritul locului , care-ti arata de cele mai multe ori ce este de facut si eventual cum.
Consultanta are in vedere ,in mod implicit, utilizarea noilor tehnici si tehnologii ,pasive si active, in ceea ce priveste utilizarea energiilor verzi si un schimb de e de energii cat mai avantajos cu mediul inconjurator ( aer, apa, pamant).
Are in vedere ,de asemenea si gradul de izolare a locuintei , din acest punct de vdere, tinzandu-se cat mai mult catre standartul de `casa pasiva` , fara a se pierde nici un moment din vedere latura biologica si latura ecologica a costructiei.