Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Instalatii Apa
Sisteme de utilizare a apelor pluviale
Ideea folosirii apei de ploaie nu este una noua. Utilizarea apei de ploaie nu este o idee noua, ea fiind folosita inca din vremea romanilor. 
Astazi se folosesc sisteme ce colecteaza apa de pe o varietate de suprafete, incepand cu acoperisuri si terase si terminand cu drumuri si trotuare. Initial aceste sisteme au fost implementate in zonele aride sau semiaride pentru asigurarea apei potabile sau a apei menajere, pentru animale sau irigatii.
Datorita principiului de conservare a apei tot mai popular oamenii au inceput sa construiasca acasa diverse sisteme de recuperare si utilizare a apelor pluviale. Acesta este primul sistem intalnit si poate merge de la foarte rudimentar pana la foarte complex si eficient. Un al doilea sistem este cel comercial, sisteme gata fabricate, disponibile pentru instalare si folosire.
Apa de ploaie poate fi contaminata si nu este potabila fara un tratament adecvat.
Principiul de functionare.
Recuperare si folosire a apei de ploaie implica intai captarea, filtrarea si apoi depozitarea apei. In functie de utilizare apoi apa este tratata si pompata in instalatii. Depozitarea apei se poate face in bazine ingropate in sol sau supraterane. Apa apoi poate fi introdusa in instalatie cu ajutorul unei pompe sau prin cadere libera (gravitational).
Apa netratata poate fi folosita pentru toalete, udat gradina, spalat masina , etc. Folosind apa de ploaie se poate obtine o reducere de aproape 50% din consumul de apa curenta.